петак, 17. јануар 2014.

AUDI RS6 AVANT


       
       Kad se pred vama ukaže novi Audi RS6 Avant, teško možete ostati ravnodušni. Posebno ako znate kakvu tehnologiju skriva sportski karavan iz Ingolstadta. Za početak, rećićemo vam nešto o motoru. Umesto dosadašnjeg 5.0L V10 TFSI sa 580KS ubacili su manji slabiji 4.0L V8 sa 560KS i 2 Twin-Scroll turbo punjača. Ovaj motor je slabiji nego u prethodniku ali je novi model brži zbog korišćenja aluminijuma i čelika visoke čvrstoće čime je olakšan 100kg u odnosu na predhodnika.


(Audi RS6 Avant)

        Maksimalnih 700 Nm nudi od 1750 do čak 5500/min, a pomoću 8-stepenskog Tiptronic menjača do stotke dolazi za samo 3,9 sekundi, što je pola sekunde brže nego kod prethodnika i za stotinku sporije od Lamborghini Gallarda. Novi RS6 je ograničen na 250Kmh, a uz doplatu nude se dva paketa elektronike: Dynamic- dopušta novom modelu jurnjavu do 280Kmh i Dynamic+ koji mu dopušta da ide sve do 305 Kmh.
        Sportski i elegantni kokpit novog modela Audi RS 6 Avant izrađen je po meri vozača. Brojači imaju crnu pozadinu, bele brojčanike i crvene kazaljke. Ključ; osvetljeni pragovi vrata; tahometar i zasloni MMI sistema i putnog računara ukrašeni su RS oznakama. Nova opcija u meniju putnog računara je kontrolno svetlo stepena prenosa. Zeleni se delovi osvetljavaju kako se broj obrtaja motora povećava. Linija postaje crvena i počinje da treperi kada se broju obrtaja približi crvenom području.

 (Sportska elegancija i savršena pozicija za upravljačem uz dobro poznat audijev kvalitet)
       

         Cena ovog modela u Nemačkoj iznosi 108.000 evra. Iako je ovo najbrutalnije izdanje audijevog karavana auto je zadržao osobine krstarice kojom se možete voziti veoma udobno. Ali kada vam je potrebno malo razonode potopite papučicu gasa i imaćete osećaj kao da se vozite u najrasnijem sportisti.




Нема коментара:

Постави коментар