четвртак, 16. јануар 2014.

BMW ALPINA B4 BITURBO COUPE

   
   
      Slavna Nemačka tjunerska kuća Alpina na salonu u Tokiju predstavila je svoju viziju BMW-ove serije 4. Pod haubom ovog modela nalazi se 3.0 redni šestocilindrični motor sa 410 konja, odnosno čak 104 više u odnosu na najsnažniji serijski 435i. Alpinino dadaptivno sportsko ogibljenje, u kombinaciji sa osmostepenim automatskim menjačem, pruža vrhunsku udobnost i impresivne vozne karakteristike, na koje smo i inače navikli kod BMW'a.

(Alpina B4 Biturbo Coupe)

      Savršen odnos snage, obrtnog monenta i prenosa omogućava ''alpini b4'' da iz mirovanja do 100kmh ubrza za 4.2 sekunde, a maskimalna brzina je zapanjujućih 305kmh. Kupe može da se pohvali i veoma niskom potrošnjom od samo 7.6l na 100km. Na pojedinim tržištima, b4 će se nuditi i sa ''x-Drive'' sistemom pogona na sve točkove, koji mu omogućava da do stotke stigne za tačno 4 sekunde.
      B4 poseduje i alpinino sportsko vešanje, koje omogućava vozaču da odabere postavku vešanja koja mu odgovara: Eko pro, Komfort, Sport i Sport+. Uzbudljiv izgled obezbeđuje prednji spojler sa natpisom ''Alpina'' koji je integrisan sa velikim otvorima za vazduh kako bi se hladili motor i kočnice. Zajedno sa zadnjim spojlerom, aerodinamika je optimizovana ta vrhunsku stabilnost pri sportskoj vožnji, istovremeno održavajući nizak koeficijent otpora.

(enterijer je standardan sa dosta kože, nekoliko Alpininih oznaka i sportskim upravljačem)

      Početna cena ovog modela iznosiće 57.000 evra bez carine i PDV-a, a model sa x-Drive sistemom startuje od 60.000 evra. Alpina takođe nudi dosta dodatne opreme kao što su alu felne od 19 inča sa Mišelin zimskim pneumaticima, koji će vas koštati ''samo'' 2.900 evra, dok za plavu boju sa fotografija treba izdvojiti negde oko 1.800 evra.



Нема коментара:

Постави коментар