четвртак, 9. јануар 2014.

JAGUAR F-TYPE COUPE

     

         Iako se kupe pojavio tek posle kablioleta, smatramo da se radi o najlepšem jaguaru "F-tipa". Dovoljno je samo da pogledamo izvajan rep sa uskim staklom koji nas u trenutku vraća u 1961. godinu u kojoj je predstavljen legendarni "E-tip". Svaka sličnost je namerna, jer se mešavina modernog i retro dizajna danas odlično prodaje.

   (Jaguar F-type)


       Naslednik "E-tipa" je dinamični dvosed sa 340KS do 550 KS ispod haube i super krutom aluminijumskom karoserijom. To nije sve, jer "Jaguar F-type coupe" ima i osmostepeni automatski menjač, elektronski podesivo ogibljenje, audio sistem od 770 vati...
      


                                                     (Elegantan britanski dizajn)

       Naravno sve ima svoju cenu, tako da "R" verzija sa petolitarskim v8 motorom (sa kompresorom) koja do stotke ubrzava za 4.2 sekunde i dostiže maksimalnih 300Kmh, košta 103.000 evra u Nemačkoj. Kupci mogu da doplate i snažne kočnice sa keramičkim diskovima. Kao standard sve verzije "F-tipa" imaju zadnji spojler koji se automatski aktivira kada brzina pređe 112Kmh. Kupe u baznoj verziji računa na 3.0L v6 motor sa kompresorom i 340KS. "F-tip S" ima identičan motor ali sa 380KS.



Нема коментара:

Постави коментар