недеља, 29. децембар 2013.

FERRARI CALIFORNIA


        Ferarijev grandturizmo nazvan "Kalifornia" jasno ukazuje na okolinu u kojoj će se najbolje snaći. To je Ferarijev kabriolet sa tvrdim pokretnim krovom. Oblikom zaokružuje kombinaciju starog i novog, jer linije maske, haube, prednjih svetala i celog prednjeg dela pokazuje da je insipiracija crpljena iz originalnog "Ferarija 250 GT California Spyder" iz 60-tih godina. 

                                                                  (Ferrari California)
      
      Kao i ostali Ferarijevi automobili mlađih godišta i ovaj model je napravljen od aluminijuma. Pokreće ga 4.3L V8 motor sa direktnim ubrizgavanjem i posedeju 460 KS. Ovaj motor mu omogućava ubrzanje do "stotke" za manje od 4 sekunde. Kod ovog modela prvi put je upotrebljen menjač sa dvostrukim kvačilom koji poseduje 7-stepeni prenosa. Pomoću ovakvog menjača dolazi do ujednačenijeg prenosa snage čime se dobija veći užitak u vožnji.
     
(Savšena pozicija vozača za kruziranje Azurnom obalom)

      Materijali u enterijeru su na vrhunskom nivou ali ima i nekoliko mana pri gledanju manjih detalja. Analogni brzinometar je težak za čitanje ali poseduje i digitalni lcd koji popravlja utisak. Tehnički ovo je automobil sa četiri sedišta ali na zadnju klupu može sesti malo dete ili neko veoma nizak.

Ovaj model se ne može kupiti u Srbiji, a cena ovog modela u Nemačkoj iznosi 219,000 evra.



Нема коментара:

Постави коментар