четвртак, 22. октобар 2015.

ASTON MARTIN VANQUISH V12

   Aston Martin Vanquish je pravi sportski  kruzer koji je prvobitno predstavljen 2001. godine. Prvi Aston Martin sa V12 motorom, dizajniran od strane Iana Kaluma. Opste je poznato i pojavljivanje u filmu James Bond-a "Die another day". 2007. godine na njegovo mesto dolazi model DBS, a 2012.godine Vanquish se ponovo vraća.



(Aston Martin Vanquish V12)



   Unutrašnjost se temelji na ideji koja je predstavljena u ekskluzivnom modelu One-77. Prefinjeni kožni detalji sa ručno šivenim detaljima i mogućnost kupovine alkantara sedišta sa širokom paletom boja. Unapređen multimedijalni sistem u odnosu na svog predhodnika i opcija vozila sa 2 sedišta ili 2+2, sa tim što zadnja sedišta imaju jako oskudan prostor za noge. Krov je farban "laganom" troslojnom farbom  radi uštede na kilaži vozila, Brembo keramičke diskove. Prelepa centralna konzola oblozena sa ''piano black" bojom viskog sjaja, daje sofisticiran osecaj.



(Volan kockastog oblika pruža sportski osećaj)



  Pokretanje ovog super automobila mogućava 5.9-litarski V12 motor koji omogućava ubrzanje od 0-100km/h za samo 3.8 sekundi. Naravno snaga mu ne manjka, pa tako pruža 576KS i 630Nm. Iako je ovo automobil sa zadnjom vučom, tj. poseduje pogon na zadnjim točkovima, ne daje utisak nestabilnosti. Ali ako se "žešće" pritisne papučica gasa u krivinama možemo očekivati veselo zabacivanje zadnjeg dela automobila.



Na kraju možemo reći da je ovo jedinstven automobil koji pruža osećaj luksuza i udobnosti, a može i staviti osmeh na lice vozača pritiskom na pedalu gasa. Cena je 284.000 evra u Nemačkoj.




Нема коментара:

Постави коментар