уторак, 1. април 2014.

Mercedes-Benz C Klasa


          Vizuelno, nova C-Klasa predstavlja hrabar iskorak u odnosu na svog prethodnika, svojim upadljivim, dinamičnim dizajnom uz dominaciju preciznih linija. Međuosovinsko rastojanje je veće za 80 milimetara, a automobil je u odnosu na svog prethodnika 95 milimetara duži i 40 milimetara širi. Rezultat je dodatni prostor koji će najviše primetiti putnici na zadnjim sedištima.

(Mercedes-Benz C Klasa)

            Dizajn enterijera donosi novi pristup jer su dizajneri spojili prepoznatljivi dizajn Mercedesovih modela sa potpuno novom centralnom konzolom, čiji izgled se nešto menja kod modela sa manuelnim prenosom, kako bi pružila prostor za manevrisanje menjačem. Materijali korišćeni za izradu enterijera su fantastičnog kvaliteta i jako prijatni na dodir. Prostora za noge i glavu ima pregršt, čak i za potrebe putnika viših od 190 cm.

          Slobodno možemo reći da glavno mesto na konzoli zauzima ekran dijagonale 7 ili 8 inča (sa COMAND Online specifikacijama). Na naslonu za ruku na centralnom tunelu, nalazi se "tačped", koji omogućava jednostavne i intuitivne operacije kao na pametnim telefonima, a omogućava i pisanje slova i brojeva (prepoznaje karaktere na bilo kom jeziku).
         Tu su ukupno tri različite linije dizajna i oprema, kako za enterijer, tako i za eksterijer: Avangarde (naglasak na sportskim karakteristikama), Exclusive (fokus je tehnologija) i AMG (performanse).


          



           Na početku prodaje, u ponudi će se naći 3 različita motora:
    - C220 Bluetec dizel sa 170 KS
    - C180 1.6 četvorocilindrični benzinac sa 156 KS
    - C200 2.0 benzinac sa 184 KS
           
          Motori su upareni sa šestostepenim manuelnim i 7G-tronik automatskim menjačima. Do kraja 2014. godine očekuje se uvođenje novog devetostepenog automatskog menjača.
          Cena baznog modela sa 1.6 benzincem u Nemačkoj će iznositi 33.500 evra. Slična cena očekuje se i na srpskom tržištu.